Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στην χώρα» – Τι είπε για τους εμβολιασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αναφορά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ΚΟ συνεδριάζει δια ζώσης («επιτέλους η ΚΟ μας συνεδριάζει διά ζώσης, η κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα δεν διεκόπη. Μετά τη σύντομη τοποθέτηση μου θα μιλήσουν οι συνάδελφοι και θα απαντήσω στα ερωτήματα σας», είπε χαρακτηριστικά), ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ξεκινώ με την έξαρση της πανδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί».

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός «Για αυτό και επιμένουμε σε τέσσερις βασικές θέσεις:

– Πρώτον δεν θα υπάρξει ξανά lockdown στην χώρα

– Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.

– Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.

– Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας. Μόνον τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

«Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας»

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου. «Χαίρομαι γιατί είδα στήριξη από τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου ως προς την τήρηση των ισχυόντων μέτρων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να τονίσω επίσης πως τα μέτρα που λαμβάνουμε στην χώρα μας είναι τα ίδια, εάν όχι αυστηρότερα, με αυτά, που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες».

Και συνεχίζοντας την ομιλία του στη συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάθε ημέρα, επικοινωνιακά, θέλω να σας ζητήσω να μεταφέρετε στις περιφέρειες σας ότι η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε ημέρα χάνονται αχρείαστα συνάνθρωποι μας. Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος».

«Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, από αυτούς, που αρχικώς είχαμε εκτιμήσει»

«Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, από αυτούς, που αρχικώς είχαμε εκτιμήσει», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν θα εκπλαγώ εάν το 6,1% του ρυθμού ανάπτυξης αναθεωρηθεί προς τα πάνω» είπε και συμπλήρωσε: «Το σημαντικότερο όμως είναι η μείωση της ανεργίας. Για εμάς η μείωση των ανισοτήτων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και θα επιμείνουμε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προσέλκυση επενδύσεων γιατί αυτές μειώνουν τις ανισότητες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ