Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κούγιας: Αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την υπεράσπιση του αστυνομικού, που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον προσέγγισε η οικογένειά του και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης και του ζήτησαν να αναλάβει την υπεράσπιση του άνδρα της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο κι έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Συγκεκριμένα, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ANT1:

«Καλούμαι να εκπροσωπήσω έναν φτωχό αστυνομικό, που έχει δυο παιδάκια 4 και 7 ετών κι όλοι τον χαρακτηρίζουν εξαιρετικό αστυνομικό και καλοκάγαθο άνθρωπο»

«Το παν είναι να γίνει καλά το παιδί. Θα διαβάσω την δικογραφία, θα γνωρίσω τον κατηγορούμενο για να δω τα κίνητρά του κι ακολούθως θα αποφασίσω αν θα τον εκπροσωπήσω, όπως έχω κάνει και με άλλους αντίστοιχους κατηγορούμενους»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κούγιας είχε αναλάβει τους 7 αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον θάνατο του Ρομά Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος είχε σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας δεχθεί καταιγισμό πυροβολισμών.

Τέλος, ο κ. Κούγιας επιτέθηκε σε κάποιους «κλαρινογαμπρούς συναδέλφους που δεν έχουν διαβάσει καν τη δικογραφία κι αν δεν το κάνουν για να κατέβουν πολιτικοί, να είναι πολύ πιο προσεκτικοί με αυτά που βγαίνουν και λένε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ