Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Στους 159 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξαν ακόμη δύο γυναίκες στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο ακόμη γυναίκες που νοσηλεύονταν σε ΝΙΜΤΣ και Ευαγγελισμό προστέθηκαν στον κατάλογο των νεκρών από κορονοϊό το πρωί της Παρασκευής.

Αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό καθώς το πρωί της Παρασκευής κατέληξαν μια 77χρονη και μία 57χρονη γυναίκα.

Η πρώτη εκλιπούσα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ προσβλήθηκε από τον ιό στην κλινική Ταξιάρχαι καθώς ήταν αιμοκαθαιρόμενη. Η δεύτερη νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και είχε υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά οι νεκροί από την επιδημία έχουν φτάσει τους 159. Επίσης το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου, κατέληξε ένας 89χρονος επίσης στο ΝΙΜΤΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2770.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι το προηγούμενο 24ωρο έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τους 156, αριθμός που πλέον έχει αυξηθεί στους 159 όπως είπαμε. Από το σύνολο των θανόντων οι 43 ήταν γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 24 ασθενείς, 14 άνδρες και 10 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. Οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,3% αφορά άνδρες ενώ τα 610 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 116243 κλινικά δείγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ