Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: «Κλείδωσε» η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά για την τρίτη δόση κατά του κορώνοϊού.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον τόνισε πως «θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον». «Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» ξεκαθάρισε.

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες» συμπλήρωσε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ