Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Διάγγελμα του πρωθυπουργού – Ανακοινώνει νέα μέτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους πολίτες αναμένεται να απευθυνθεί, σήμερα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

O κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει περισσότερο και να ζητήσει την «ευλαβική» τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, οι φορείς και το Κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας προχώρησαν στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία απαγορεύεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες

Όπως αναφέρεται, «το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια. Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ’αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ. Οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά ενώ η έρευνα στα Πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα. Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες», προστίθεται.

Παράλληλα, χθες σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αποφάσισαν τα εξής:

1. Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα.

«Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορονοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ