Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου στους άνω των 70

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την 4η δόση με το εμβόλιο κατά της Covid-19, για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών.

Όσοι επιθυμούν να κλείσουν το ραντεβού τους μπορούν μέσω της γνωστής πλέον ιστοσελίδας emvolio.gov.gr. Την Παρασκευή 15 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες 60-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι 7 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω και έχουν κλειστεί περίπου 40.000 ραντεβού, ενώ από 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-9 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων.

Η 2η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Με mRNA εμβόλιο  η χορήγηση

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σκεύασμα που θα χορηγείται στην τέταρτη δόση εμβολίου (ή δεύτερης αναμνηστικής δόσης), η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (τρίτη δόση).

Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.

Θυμίζουμε ότι από 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται 3 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική. Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ