Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κοροναϊός: “Εικόνες αποκάλυψης” στην Ουχάν – 81 τα θύματα της επιδημίας [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας αποδέσμευσαν 60,33 δισ. γουάν (περίπου 7,85 δισ. ευρώ) για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Κίνα από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στη χώρα ανήλθε σε 81, την ώρα που η κυβέρνηση παρέτεινε τις διακοπές για το κινεζικό σεληνιακό Νέο Έτος και οι περισσότερες από τις μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν ή συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

“Εικόνες αποκάλυψης” στην Ουχάν

Ανατριχιαστικές εικόνες με άτομα να καταρρέουν στους δρόμους του Ουχάν της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού, δημοσιεύουν βρετανικές εφημερίδες όπως η Mirror και η Sun.

Σ’ ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram διακρίνονται μέλη ιατρικού προσωπικού με στολές ΡΒΧΠ (ραδιο-βιοχημικής προστασίας) και μάσκες οξυγόνου να σπεύδουν σ’ έναν άνδρα που κείτεται σωριασμένος με το πρόσωπο στο έδαφος υπό τα βλέμματα περαστικών, καθώς η πόλη έχει τεθεί σε καραντίνα μαζί με άλλα εννιά αστικά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή.

Κάτοικοι της Ουχάν κάνουν λόγο για «πόλη των ζόμπι», αναφέρει η The Sun σημειώνοντας ότι οι δρόμοι είναι σχεδόν έρημοι στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι κι ότι περιπολούν άνδρες με στολές προστασίας.

https://youtu.be/HJzKDk_Fr4A

Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ μετέβη στην Ουχάν, εστία του ξεσπάσματος της επιδημίας

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός.  Ο Λι επισκέφθηκε την πόλη για να επιθεωρήσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας, συναντήθηκε με ασθενείς και με μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Ο Λι πήγε στην Ουχάν για να «κατευθύνει» το έργο των υγειονομικών αρχών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης. Δόθηκαν ταυτόχρονα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες ο κινέζος πρωθυπουργός εικονίζεται με μπλε ιατρική μπλούζα και μάσκα ίδιου χρώματος στο πρόσωπο. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου στην πόλη αφότου ξέσπασε η επιδημία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ