Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κοινή ποδηλατική διαδρομή σε Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση – Πεύκη και Κηφισιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης ανάμεσα στο Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα, τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη και τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρο.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες των αναφερθέντων δήμων, καθώς και του Δήμου Ν. Ιωνίας, ο ομότιμος Καθηγητής του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αθανάσιος Βλαστός και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

 

Θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας κοινής ποδηλατικής διαδρομής ανάμεσα στους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης/Πεύκης και Κηφισιάς, η οποία μάλιστα να συνδεθεί με την προβλεπόμενη διαδρομή η οποία θα ξεκινά από το Γκάζι.

 

 

 

Όπως διαπιστώθηκε από τις τοποθετήσεις του κ. Βλαστού και του κ. Μπακογιάννη υπάρχουν όλα τα δεδομένα και διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, δεσμεύτηκαν να συνδράμουν στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του, ενώ ο κ. Βλαστός συνεχάρη τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης για την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης.

 

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των όμορων δήμων και εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να διαμορφώσουν μια κοινή ποδηλατική διαδρομή, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

 

 

 

Σε αυτή τη βάση στη συνέχεια συμφωνήθηκε να συνεργαστούν οι Δήμοι και οι τεχνικές τους υπηρεσίες με το Πολυτεχνείο και τον κ. Βλαστό, ώστε να σχεδιαστεί η διαδρομή σωστά ανά Δήμο (και συνολικά) και να υπολογιστεί ο προϋπολογισμός του έργου.

 

Στη συνέχεια θα επαναληφθεί η συγκεκριμένη συνάντηση, ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο, να συνταχθεί η μελέτη και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο κ. Μπακογιάννης, όταν οι Δήμοι έχουν έτοιμη/ώριμη τη μελέτη, τότε η χρηματοδότηση είναι πολύ πιο εύκολο να διεκδικηθεί, να ληφθεί και να αξιοποιηθεί.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ