Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Δημοσιεύθηκε

στις


Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης  για την Τετάρτη 15 Ιουλίου αποφάσισε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν, όπως τονίζουν, “στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρούν:
·        τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις,
·        την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό
·        και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν .

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου προστίθενται τα εξής: “Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών .
·        Είναι περίεργο να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία.
·        Είναι τουλάχιστον ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς  και των ακριτικών περιοχών.
·        Είναι απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός  και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος”.

Την ημέρα της απεργίαs θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ