Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Κλείδωσε» η νέα αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλαγή του καιρού από την Πέμπτη. Με καταιγίδες και βροχές θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο.

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε από την Πέμπτη, καθώς η έλευση της «ψυχρής λίμνης» φέρνει βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας.

Η ανοιξιάτικη κακοκαιρία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα ενταθεί το Σαββατοκύριακο με τα φαινόμενα να έχουν εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας.

Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι για το πέρασμα  της «ψυχρής λίμνης» από τη χώρα μας

Σάκης Αρναούτογλου: Αρκετά άστατος ο καιρός την Πέμπτη

Αρκετά άστατος θα καταστεί ο καιρός την Πέμπτη αρχικά στην Μακεδονία και τη Θράκη και από την Παρασκευή και μετά στις περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας με μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θολούρα- σκόνη θα υποχωρήσει από τα μέσα της εβδομάδας ενώ οι άνεμοι δεν φαίνεται να ενισχύονται ιδιαίτερα στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως από το Σ/Κ και μετά!

 

 

Θοδωρής Κολυδάς:  Τι είναι ο καιρός της «ψυχρής λίμνης» που θα έρθει το Σαββατοκύριακο

Κάποιες φορές, όταν πρόκειται να αλλάξει ο καιρός οι μετεωρολόγοι δίνουν εξηγήσεις για τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν μια περιοχή.

Ορισμένοι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών , των ακροατών ή των τηλεθεατών, κάνουν αναφορά σε αυτές τις αλλαγές με τούς ειδικούς όρους των φαινομένων ή των τύπων καιρού, όπως πχ γίνονται αναφορές για την «ψυχρή λίμνη», στο Rex Blocking, στο Ωμέγα Blocking κτλ.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει ακόμη η ζέστη και η σκόνη και ήδη στη ζωή μας μπήκε στους τίτλους των ΜΜΕ ο «καιρός της Ψυχρής Λίμνης » που έρχεται από το Σαββατοκύριακο για να μας τα κάνει απλά -όπως πάντα- …μούσκεμα !

Σήμερα θα εξηγήσουμε γιατί από τo Σαββατοκύριακο και μετά θα έχουμε άστατο καιρό της ψυχρής λίμνης.

 

 

Κλέαρχος Μαρουσάκης για κακοκαιρία: Έρχονται ψυχρές λίμνες, θα υπάρξει έξαρση της αστάθειας

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε ότι από σήμερα το απόγευμα και αύριο θα φυσήξει νοτιοδυτικό άνεμος που θα απομακρύνει την αφρικανική σκόνη.

Με την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνη σημειώνει, θα δούμε την ζέστη να περιορίζεται προς τα νότια.

Για σήμερα ο καιρός θα περιλαμβάνει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Καθώς όμως προχωράμε προς το απόγευμα προς τα βορειοδυτικά θα υπάρξουν νεφώσεις οι οποίες μπορεί να δώσουν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στα νότια θα φτάσει τοπικά ίσως και τους 36 βαθμούς.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά μέχρι και τους 35 βαθμούς κελσίου. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι σήμερα ίσως είναι η πιο ζεστή μέρα στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, το βράδυ μπορεί να σημειωθούν ορισμένες μπόρες και τον υδράργυρο τους 28 και 29 βαθμούς.

Ψυχρές λίμνες τις επόμενες μέρες

Η χώρα καιρικά θα έχει αστάθεια τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Έτσι η αστάθεια αύριο θα πλήξει περιοχές της βορειοανατολικής χώρας δηλαδή την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα.

Την Παρασκευή η αστάθεια θα περιοριστεί στην Μακεδονία και στο βόρειο Αιγαίο ενώ το Σάββατο θα υπάρξει έξαρση της αστάθειας προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια κυρίως σε Ήπειρο και Μακεδονία.

Το ίδιο μοτίβο και την Κυριακή όπου η κακοκαιρία θα χτυπήσει την ηπειρωτική χώρα αλλά με καλές θερμοκρασίες για την εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ