Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: «Η πρεσβυτέρα ήταν πολύ επιθετική», καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενη στη δομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα μαρτυρία από πρώην φιλοξενούμενο της «Κιβωτού του Κόσμου» εμπλέκει την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου για την οποία υποστηρίζεται ότι ήταν «πολύ επιθετική» και «επέβαλε τιμωρίες».

Ανατριχιαστικές καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών και μαρτυρίες με όσα φέρονται να έχουν βιώσει μέσα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» συνεχίζουν να έρχονται στο φως με τη μορφή χιονοστιβάδας. Η 18χρονη σήμερα κοπέλα περιέγραψε την εμπειρία της από τη ζωή στην «Κιβωτό».

Η κοπέλα κάνει λόγο για απομόνωση και στέρηση φαγητού που επιβάλλονταν στην ίδια και σε άλλα παιδιά επειδή «δεν ακολουθούσαν τους κανόνες», σε ξυλοδαρμούς που έχει δει με τα μάτια της και για χαστούκια σε παιδιά ακόμη και από τον πατέρα Αντώνιο.

Στη μαρτυρία της η κοπέλα εμπλέκει και την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου για την οποία είπε ότι «έχει σχέση σε όλα αυτά, ήταν πολύ επιθετική, μας έλεγε “δίνω τα πάντα για εσάς και δεν σέβεστε τίποτα” και εννοείται ότι επέβαλε και τιμωρίες».

Γενικά, περιγράφει μια ζοφερή εικόνα διαβίωσης των παιδιών: «Αυτό που μου έχει μείνει στα άλλα παιδιά γιατί τα έβλεπα και πονούσα, ήταν παιδιά παιδιά 4-5 ετών να τα πιέζουν να φάνε ένα φαγητό, και τα παιδιά το έφτυναν επειδή δεν μπορούσαν να το καταπιούν» ανέφερε η κοπέλα. Νωρίτερα, υπήρξε μία ακόμη μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από πρώην υπάλληλο για κακώς κείμενα στη δομή και για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Στην εκπομπή μίλησαν ακόμη ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου των εν Ελλάδα Σύρων, ο οποίος την Δευτέρα μαζί με τους γονείς τέσσερις παιδιών επιχείρησε να μπει στα γραφεία της ΜΚΟ, ζητώντας να δει τα παιδιά του ζευγαριού, που όπως καταγγέλλουν έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς και κακοποίηση ακόμη και με στέρηση φαγητού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ