Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καύσωνας: Συγκλονιστικό βίντεο από θερμικό drone, άγγιξε 94,2 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αττική «λιώνει» κυριολεκτικά από την επέλαση του Καύσωνα, στην πεζογέφυρα του Κηφισού το θερμόμετρο έφτασε στους 94,2 βαθμούς Κελσίου. Το θερμικό drone από την Up Stories, δείχνει πώς «βράζει» η Αθήνα.

Ο καύσωνας συνεχίζει να «χτυπά» την χώρα και συγκεκριμένα η θερμοκρασίες σε κάποια σημεία της Αθήνας χτυπούν κυριολεκτικά κόκκινο.

Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με τον διακεκριμένο χειριστή Drone Βασίλη Γαλανάκη παρουσιάζει ένα βίντεο με χρήση θερμικού Drone από το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η πτήση πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Ιουλίου 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών και του Κηφισού.

Τα ευρήματα για ακόμα μια φορά προκαλούν δέος καθώς αν και δεν μιλάμε για μια ιστορικά ζεστή μέρα οι ενδείξεις του Drone μας έδειξαν θερμοκρασίες μερικές φορές ακόμα και στους 90 βαθμούς Κελσίου.

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των μετρήσεών μας είναι τα γνωστά πρακτορεία ΚΤΕΛ στον Κηφισό που τέτοιες μέρες κατακλύζονται από χιλιάδες τουρίστες. Η θερμοκρασία στην οροφή του παλαιού αυτού κτηρίου έφτανε τους 80 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αληθινό θερμοκήπιο στο εσωτερικό του τερματικού σταθμού.

Τα πρώτα συμπτώματα που δείχνουν ότι πρέπει να πάτε στο γιατρό

Σύμφωνα με την παθολόγο και καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θοδώρα Ψαλτοπούλου οι βασικές οδηγίες για να διαφυλάξουμε και να προφυλάξουμε την υγεία μας είναι:

  • Βρισκόμαστε σε χώρους σκιερούς και αποφεύγομε τις άσκοπες μετακινήσεις
  • Αποφεύγουμε την βαριά σωματική εργασία και ντυνόμαστε με ελαφριά ρούχα
  • Καταναλώνουμε πολύ νερό και ελαφριά γεύματα
  • Δεν αφήνουμε ποτέ ένα κατοικίδιο ή ένα μωρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο γιατί αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του γρήγορα
  • Όταν έχουμε βρεθεί σε χώρο με υψηλή θερμοκρασία κατόπιν θα πρέπει να κάνουμε ένα χλιαρό μπάνιο.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε τρεις κατηγορίες:

  • άτομα άνω των 60 ετών,
  • βρέφη και
  • άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική φροντίδα.

Τα πρώτα επικίνδυνα σήματα ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με την κ. Ψαλτοπούλου, είναι η αδυναμία, αλλά και ένας πυρετός. Οτιδήποτε προσέξουμε εκτός φυσιολογικού, καλό είναι να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό ή στον οικογενειακό γιατρό, επισημαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ