Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καύσωνας: Έρχεται το νέο κύμα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών – Πότε θα κορυφωθεί στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο κύμα καύσωνα θα χτυπήσει την Αττική και πιο συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 40 βαθμούς κελσίου. Αναλυτικά η πορεία του καιρού και πότε θα κορυφωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για τον καιρό, κύμα υψηλών θερμοκρασιών -καύσωνα αναμένεται στη χώρα μας έως και την Κυριακή 21/08.

Η κορύφωση του θερμού επεισοδίου εκτιμάται το διήμερο Παρασκευή 19/08 – Σάββατο 20/08, οπότε η θερμοκρασία είναι αρκετά πιθανό να ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα -Αττική.

Επισημαίνεται ότι υψηλό θα είναι το θερμικό φορτίο στην πόλη της Αθήνας. Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, οι θερμοκρασιακές συνθήκες θα εντάσσονται στην κατηγορία 0 την Τετάρτη 17/08 και την Πέμπτη 18/08, ενώ αναβάθμιση στην κατηγορία 1 αναμένεται για την Παρασκευή 19/08 και το Σάββατο 20/08.

kausonasd

Τι σημαίνουν οι 4 κατηγορίες από το 0 μέχρι το 3 για τον υγεία μας

  • 3 Ακραίες θερμοκρασίες. Σημαντικός κίνδυνος για την υγεία. Λάβετε τις μέγιστες προφυλάξεις.
  • 2 Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Κίνδυνος για την υγεία. Λάβετε προφυλάξεις. Προετοιμαστείτε να βοηθήσετε τα ευάλωτα άτομα.
  • 1 Πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ακολουθείστε τις οδηγίες και αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στη ζέστη. Ενημερώστε τα ευάλωτα άτομα.
  • 0 Υψηλές θερμοκρασίες. Κίνδυνοι για την υγεία ευάλωτων ατόμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ