Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κατάρ: Σε «κρίσιμη φάση» οι συνομιλίες για την εκεχειρία στη Γάζα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων βρίσκονται σε «κρίσιμη φάση».

«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ καταδίκασε την πολιτική «συλλογικής τιμωρίας» που ακολουθεί το Ισραήλ στον πόλεμό του κατά της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία κατέχει την εξουσία στον θύλακο, καθώς και την τελευταία κλιμάκωση στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Συνέχιση συνομιλιών

Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, συνεχίζονται, καθώς η ανθρωπιστική κρίση πλήττει τους Παλαιστινίους στη Γάζα, που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο πόλεμος προκλήθηκε όταν η Χαμάς εισέβαλε στο νότιο Ισραήλ από τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, σκότωσε 1.200 ανθρώπους και πήρε 253 ομήρους στον θύλακο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ισραήλ.

Το Ισραήλ αντέδρασε σφυροκοπώντας τη Γάζα σε αεροπορική και χερσαία επίθεση που έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 34.000 Παλαιστινίων, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ