Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κατάληψη σε ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Αναταραχή επικρατεί (για μια ακόμα φορά) στο ΚΑΠΗ Περισσού του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου τα μέλη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Η αιτία είναι η απόφαση της δημοτικής αρχής για μετακίνηση της Κοινωνικής Λειτουργού κας Μαρίας Ευαγγελάτου από το ΚΑΠΗ στο οποίο εργάζεται για 30 χρόνια σε άλλο πόστο στην Κοινωνική Υπηρεσία. Η απόφαση αυτή (που υπογράφεται από τον Δήμαρχο κ. Γκότση) δεν έχει γίνει αποδεκτή από την κα Ευαγγελάτου, ενώ έχει συναντήσει τις αντιδράσεις και των μελών του ΚΑΠΗ πολλά εκ των οποίων έχουν αναπτύξει (όπως είναι αναμενόμενο) έναν δεσμό με την κα Ευαγγελάτου η οποία είναι η “ψυχή” όλα αυτά τα χρόνια του ΚΑΠΗ διοργανώνοντας εκδηλώσεις και διάφορα δρώμενα. Για την κάλυψη με Κοινωνική Λειτουργό στο ΚΑΠΗ Περισσού μεταφέρεται άλλη εργαζόμενη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.


Μέλη του ΚΑΠΗ με τη συμπαράσταση συλλόγων της πόλης ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας την κατάληψη του ΚΑΠΗ που στεγάζεται στην οδό Αιμιλιανού Γρεβενών. Εκεί τους βρήκε λίγο νωρίτερα και το xtypos.gr
Ο Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ κ. Γιάννης Πυλαρινός και τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Μαρία Αργυροπούλου (επικεφαλής της χορωδίας) Γιάννα Καραμπέρου και Χρυσάνθη Κλαμπατσέα μας δήλωσαν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν δεν ανακληθεί η απόφαση για τη μετακίνηση της κας Ευαγγελάτου. “Τη Μαρία την αγαπάμε ενώ κάνει τη δουλειά της πολύ σωστά. Τις εκδηλώσεις που κάνουμε δεν τις έχουμε κάνει αλλού” μας είπαν τα μέλη που φυλάνε βάρδιες στην είσοδο. Δίπλα στα μέλη των ΚΑΠΗ ήταν και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ με τον Δήμαρχο, κ. Νίκο Αθανασίου να είναι παρών στην αίθουσα.

Καταγγελίες για συνδικαλιστική-πολιτική δίωξη
Τα μέλη του ΚΑΠΗ που αντιδρούν αφήνουν αιχμές για τα κίνητρα της μετακίνησης καθώς όπως μας είπαν (και είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα κοινά του Δήμου) η κα Ευαγγελάτου έχει δράση με συγκεκριμένο κομματικό φορέα, και ειδικότερα με το ΚΚΕ.
Αυτό εκφράζεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του Δήμου ΔΑΣ-ΟΤΑ που σε ανακοίνωση της προς στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:“Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι άσχετη από την υπηρεσιακή και συνδικαλιστική δράση της συναδέλφισσας στο ΚΑΠΗ. Αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια της διοίκησης ως πολιτική-συνδικαλιστική δίωξη απέναντι στην εργαζόμενη που είναι και μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Τι απαντάει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών
Το xtypos.gr επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών, κα Όλγα Ακιανίδου ζητώντας τη θέση της για το ζήτημα που έχει προκύψει. Η Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε πως η μετακίνηση της κας Ευαγγελάτου έγινε στο πλαίσιο μιας σειρά μετακινήσεων εργαζομένων, με αποφάσεις Δημάρχου, σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου. Η κα Ακιανίδου διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί συνδικαλιστικής-πολιτικής δίωξης της εργαζόμενης και υπογραμμίζει πως τόσο αυτή η μετακίνηση όσο και οι άλλες έγιναν με κριτήριο τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου. 
 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ