Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καματερό:Ζητείται λύση για τις εκτός Σχεδίου περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Αθήνας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα με τον Πρόεδρο του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Άτταλος» κ. Κ. Στασινό, τον Γεν. Γραμματέα Γ. Μελέτση και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας», κ. Γιώργο Κομματά.
Εκ μέρους του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ετέθησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σχετικά με το Σχέδιο Πόλης, όχι μόνο για την περιοχή του Κάτω Αττάλου αλλά και τους υπόλοιπους θύλακες του Καματερού που παραμένουν εκτός σχεδίου, μετά από είκοσι πέντε χρόνια που εντάχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του Καματερού στο Σχέδιο Πόλης. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης όλων των θυλάκων που είναι εκτός σχεδίου και της περιοχής του Κάτω Άτταλου, είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της Υδραυλικής Μελέτης (μελέτη που αφορά την οριοθέτηση των ρεμάτων) και της Εδαφοτεχνικής Μελέτης. Επίσης θα πρέπει να συνταχθεί μελέτη νέων τοπογραφικών, με τις σημερινές προδιαγραφές. Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού ζήτησαν  από τον Αντιπεριφερειάρχη να διαθέσει την απαιτούμενη δαπάνη για την μελέτη αυτή.
Ο κ. Τζόκας, κατανοώντας ότι το μακροχρόνιο πρόβλημα των κατοίκων πρέπει να επιλυθεί, δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει το ποσόν για την μελέτη που είναι απαραίτητη. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί των μελετών που είναι σε εκκρεμότητα, έτσι ώστε να προχωρήσουν και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, έργα εντελώς αναγκαία  όπως κατέδειξαν οι πρόσφατες πλημμύρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ