Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία BOGDAN: Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στην Ελλάδα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα BOGDAN που επηρεάζει την Ιταλία, κινείται προς την περιοχή μας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους αναμένονται σήμερα σε περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Συγκεκριμένα, επηρεάζονται το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί της Τρίτης (27/6) οι καταιγίδες θα είναι έντονες στα δυτικά, ωστόσο το βράδυ αναμένεται να επηρεαστεί και η Αττική. Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως υπάρχει πιθανότητα τις βραδινές ώρες να υπάρξει ένα πέρασμα από την Αττική με διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες.

«Κακοκαιρία σήμερα στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ηπιότερος ο καιρός προς τα ανατολικά και νότια με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία να κυριαρχούν», τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Προσοχή σε αυτές τις περιοχές

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές και οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας Bogdan, που έρχεται από την Ιταλία, αναμένεται να είναι σφοδρό.

Η ΕΜΥ, το Meteo και οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για έντονα φαινόμενα που θα πλήττουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 27/09. Στην υπόλοιπη, ωστόσο, Ελλάδα ο καιρός αναμένεται καλός.

Χθες, το 112 έστειλε μήνυμα στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. Λίγο αργότερα, στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112, αυτή τη φορά για τα νησιά του Ιονίου (εκτός Ζακύνθου), την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ