Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία «Π»: Σφοδρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο έλεος της κακοκαιρίας «Κιαράν» βρίσκεται όλη η Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα από το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας «Π» σημειώθηκαν χθες βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα που δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο Αρσάκειο Πάτρας και ήταν ίσο με 61 χιλιοστά.

Για σήμερα, Παρασκευή 3/11, όπως αναφέρει το meteo.gr, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα βορειοδυτικά, καθώς και ισχυρούς ανέμους νοτίων διευθύνσεων στα πελάγη. Ταυτόχρονα, διαμορφώνονται συνθήκες μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23)

Πιο αναλυτικά

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)

α. Από αργά το απόγευμα στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών.

β. Από τις βραδινές ώρες στην Ηπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Ανεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Προβλήματα από χθες σε περιοχές της χώρας

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη χώρα μας σημειώθηκαν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα που δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας.

Η ημέρα ξεκίνησε με σφοδρές καταιγίδες και ισχυρές ριπές ανέμου, με συνέπεια να πλημμυρίσει το κέντρο της Πάτρας, αλλά και η δημοτική ενότητα Ρίου. Προβλήματα προκλήθηκαν τόσο στην παλαιά εθνική οδό (και στα δύο ρεύματα) όσο και στη νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου (ύψος Ελαιώνα).

Η κακοκαιρία έπληξε όλο τον νομό, με τον Οδοντωτό στα Καλάβρυτα αλλά και τον δρόμο Πάτρας – Καλαβρύτων να βγαίνουν εκτός λειτουργίας λόγω κατολισθήσεων. Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης και στην Αθήνα, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ