Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία: “Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Αττική – Ζημιές σε Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η “Βικτώρια” πλήττει ολόκληρη την χώρα με σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ από χθες το βράδυ βρίσκεται πάνω από την Αττική. Εκτεταμένες ζημιές σε διάφορα μέρη της χώρας από την κακοκαιρία. Το απόγευμα αναμένεται να εξασθενίσουν τα φαινόμενα στην Αττική, όταν και θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά.

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο βόρειο Ιόνιο, ενώ τις τελευταίες ώρες η Αττική, η Πελοπόννησος και η δυτική Κρήτη «χτυπήθηκαν» από τη «Βικτώρια».

Τα νησιά του Ιονίου αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω της καταιγίδας, με τους ανθρώπους της πυροσβεστικής να περιμένουν να κοπάσει η καταιγίδα για να μπορέσει να γίνει ασφαλής εκτίμηση των ζημιών.

Ζημίες στην Κέρκυρα – Kλειστά τα σχολεία 

Η ένταση της καταιγίδας που έπληξε το νησί ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε ζημιές σε διάφορους δρόμους από κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων, με την πυροσβεστική να πραγματοποιεί σύσκεψη αργά την νύχτα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για λόγους ασφαλείας τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά στο νησί. Η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση των τριών δημάρχων του νησιού, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Η «Βικτώρια» κατάφερε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Τα προβλήματα στο νησί του Ιονίου γίνονται ακόμα μεγαλύτερα λόγω των 9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα μεγάλα κύματα να χτυπούν τους παραλιακούς δρόμους προκαλώντας καταστροφές, μάλιστα κάποια αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες που έχουν προκληθεί.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο που πλήττονται σφοδρά για δεύτερη μέρα από την κακοκαιρία Βικτώρια.

Καταστροφές και στην Κρήτη 

Η κακοκαιρία πλήττει και την Κρήτη, με τις ισχυρές καταιγίδες να έχουν δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, κυρίως λόγω κατολισθήσεων.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

https://www.facebook.com/Flashnews.gr/videos/474164193192773/

 

“Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Αττική 

Η κακοκαιρία εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στις 11 μ.μ. αλλά ουσιαστικά έγινε σφοδρή στις 2:30 π.μ. όταν και κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί πάω από την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η πρωτεύουσα, αλλά και η Εύβοια αναμένεται να «χτυπηθούν» δυνατά σήμερα το πρωί, με τα φαινόμενα στην Αθήνα να εξασθενούν σταδιακά από το μεσημέρι.

Στην Αττική για σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η κεντρική Ελλάδα (Αττική, Εύβοια), αλλά και η βόρεια, μαζί με την Κρήτη, θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένεται και χαλαζόπτωση κατά τόπους. Η κακοκαιρία θα μεταφερθεί στα ανατολικά, καθώς τη νύχτα αναμένεται ισχυρή βροχόπτωση και καταιγίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ