Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα – Στον πάγο μέχρι την Πέμπτη όλη η χώρα [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα πρώτα χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Στα λευκά από το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης η Κοζάνη, η Ξάνθη, η Φλώρινα και η Χαλκιδική. Χαμηλές θερμοκρασίες στην Αττική, αναμένεται άνοδος από την Παρασκευή.

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης όπως στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, την Εξοχή, το Ασβεστοχώρι και το Ωραιόκαστρο. Ασθενή χιονόπτωση καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί και στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Σερρών, ειδικά στο ύψος του Λαχανά, ενώ το “έστρωσε” στην ορεινή Χαλκιδική.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, με ανώτερη τιμή τους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στα βόρεια προάστια. Το μεγαλύτερο κύμα ψύχους θα δεχτούν οι περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με θερμοκρασίες που θα πέσουν και κάτω του μηδενός.

Δείτε βίντεο από την χιονόπτωση το βράδυ στην Αρναία Χαλκιδικής:

https://www.facebook.com/1437140346/videos/10215254174574461/

 

Χιόνι σε Πήλιο-Τρίκαλα, μονοψήφιες οι θερμοκρασίες

Χιόνι έπεσε το πρωί και στα Χάνια Πηλίου, καλύπτοντας δρόμους και σκεπές, ενώ η θερμοκρασία από τις 7 το πρωί και μετά, ήταν περίπου στους -2 βαθμούς Κελσίου. Στα λευκά ξύπνησαν και τα ορεινά χωριά του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr χιονίζει από τα 800 μέτρα και πάνω σε όλο τον ορεινό όγκο της Πίνδου, από το Περτούλι και πάνω, Μεσοχώρα, Χρυσομηλιά από την πλευρά της Καλαμπάκας. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, σε συντονισμό από τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.

Την ίδια ώρα μονοψήφιες τιμές δείχνουν τα θερμόμετρα σε πόλεις της Μακεδονίας. Στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε μηδέν βαθμούς στην Κοζάνη, τέσσερις βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και πέντε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.

Παγωμένη βροχή στο Νυμφαίο

το βράδυ της Τρίτης στο Νυμφαίο παρουσιάστηκε και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής. Πρόκειται για βροχόπτωση όταν επικρατεί παγετός και το νερό της βροχής παγώνει ακαριαία στο έδαφος και σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ο “μαύρος πάγος” όπως ονομάζεται η παγωμένη βροχή στο οδόστρωμα, είναι επικίνδυνος για την οδήγηση καθώς δεν διακρίνεται εύκολα από τους οδηγούς.

https://www.facebook.com/Meteo.Gr/videos/494044454560931/

 

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, ενώ χιονόνερο ενδέχεται να πέσει και στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ (στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ), γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοανατολικοί έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ