Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας με… 40αρια – Απότομη αλλαγή από την Πέμπτη με καταιγίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καιρός σήμερα αναμένεται σε γενικές γραμμές αίθριος, ωστόσο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, όσο για τη θερμοκρασία, αυτή θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βορειανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές κυρίως ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 22 και 36 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αρχικά αίθριος όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι-απόγευμα στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και κατά τόπους 40 και στα νησιά του Ιονίου έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και πιθανώς στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους μέχρι 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ