Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες φέρνει ο Μάρτιος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Μάρτιος κάνει ποδαρικό με πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς.

Βροχερή πρόκειται να είναι η αυλαία του Μαρτίου καθώς αύριο Δευτέρα αναμένονται βροχές κατά τόπους  κυρίως στα νοτιοδυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και ανατολικά, ενώ λίγα χιόνια πρόκειται να πέσουν στα ορεινά. Η κακοκαιρία φέρνει θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Εύβοια και στις Σποράδες, από το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο και προς το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στη Θεσσαλία από -2 έως 17, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα ανατολικοί με ίδιες εντάσεις και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία αίθριος. Τη νύχτα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και κατά την διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά και από το βράδυ στα υπόλοιπα στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Ιονίου, όπου πιθανώς θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία αίθριος. Από το βράδυ οι νεφώσεις από τα βόρεια εκ νέου θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ με τάση εκ νέου ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ