Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια και το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από τη νύχτα.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 που τη νύχτα θα γίνουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από τη νύχτα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 και πό το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου πιθανώς πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Από το βράδυ και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι 5 με 6 και από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία όπου είναι πιθανό, να χιονίσει πρόσκαιρα στα ορεινά. Βελτίωση από τη νύχτα.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, το μεσημέρι 6 με 7 και τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ