Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καθαρά Δευτέρα 2024: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά – Πώς θα λειτουργήσει η Βαρβάκειος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα και πώς θα λειτουργήσουν για τους καταναλωτές.

Ανοιχτά θα παραμείνουν ορισμένα καταστήματα σήμερα, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια ανήμερα της γιορτής. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη μέρα, που φέτος πέφτει στις 18 Μαρτίου, δεν εντάσσεται στις επίσημες αργίες.

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα

Ανήμερα Καθαράς Δευτέρας ανοιχτά θα είναι για να προμηθευτούν οι καταναλωτές τα εδέσματα για το Σαρακοστιανό τραπέζι η Βαρβάκειος Αγορά και η Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη. Η Βαρβάκειος Αγορά θα λειτουργήσει από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (21:00 της Κυριακής) μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Αντίστοιχα, ανοικτά είναι με συνεχές ωράριο τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Ανοιχτοί θα είναι οι φούρνοι για την παραδοσιακή λαγάνα, τα ζαχαροπλαστεία για τον  χαλβά και άλλα γλυκά καθώς και οι λαϊκές αγορές.

Εντατικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ για τα σαρακοστιανά είδη

Την ίδια ώρα, εντείνει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι διεξάγονται απρόσκοπτα, συστηματικά και αδιάλειπτα. Στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας λαμβάνονται άμεσα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα και οι κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο της Σαρακοστής και ειδικότερα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, οι καταναλωτές τρώνε συγκεκριμένα νηστίσιμα τρόφιμα, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται ευαλλοίωτα. Η ορθή επιλογή, η μεταφορά των τροφίμων που χρειάζονται ψύξη στο σπίτι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, οι προσεκτικοί χειρισμοί των τροφίμων στο σπίτι (π.χ. καθαριότητα, συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κλπ) αποτελούν πρωταρχικής σημασίας πρακτικές για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ