Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές των σαρακοστιανών – Οι περιορισμοί που ισχύουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραμονή Καθαράς Δευτέρας και η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά ήταν αυξημένη από νωρίς το πρωί.  Οι πάγκοι των ιχθυοπωλείων είναι γεμάτοι με θαλασσινά και οι ιχθυοπώλες περιμένουν τους τελευταίους πολίτες που δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν τις προηγούμενες ημέρες να αγοράσουν τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τους τραπέζι.

Οι τιμές των προϊόντων βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα με τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς οι φετινές τιμές να είναι έως και κατά 15% χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι.

Οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει 16 ευρώ, τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ, οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, τα χτένια και τα στρείδια από 16 ευρώ. H αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 6 το απόγευμα σήμερα και ανοίγει ξανά αύριο το πρωί στις 7.

Όμως, διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά είναι το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μιας και το σκληρό lockdown στην μισή σχεδόν χώρα δεν επιτρέπει τον εορτασμό με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο.

Ποια μέτρα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ