Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ιαπωνία: Ένοπλος πυροβόλησε πισώπλατα τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένοπλος πυροβόλησε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σήμερα, καθώς εκφωνούσε ομιλία στη Νάρα (δυτικά) ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας, που διεξάγονται μεθαύριο Κυριακή, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση στο Τόκιο.

Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fuji, ο δράστης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και το τουφέκι με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν χειροποίητο.

Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fuji, ο δράστης (που τέθηκε αμέσως υπό κράτηση) είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και το τουφέκι με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν χειροποίητο.

Το NHK μετέδωσε επίσης, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότι ο δράστης ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Δεν είναι σαφές ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την αστυνομία — ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κανόνες για την οπλοκατοχή στην Ιαπωνία συγκαταλέγονται στους πιο αυστηρούς στον κόσμο.

 

Σοβαρή η κατάστασή του

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα δήλωσε ότι ο προκάτοχός του βρίσκεται σε «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του. Χαρακτήρισε την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην επικεφαλής κυβέρνησης και νυν βουλευτή του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) «βάρβαρη ενέργεια» που διαπράχθηκε «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», τονίζοντας πως οι εκλογές είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» και η αμαύρωσή τους «απόλυτα ασυγχώρητη».

 

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ