Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Ιανός»: Νότια κινείται ο κυκλώνας – Πού θα «χτυπήσει» το απόγευμα του Σαββάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», που σάρωσε τη Δυτική και την Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα, άρχισε πλέον να κινείται νότια και το πρωί του Σαββάτου το κέντρο του εντοπιζόταν νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τις απογευματινές ώρες σήμερα αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Πελοπόννησο, με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν καταιγίδες.
Στη σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, που έγινε το πρωί του Σαββάτου συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.
Όπως είπαν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ