Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Θεμιστοκλέους: «Χαλαροί» προς το παρόν οι ειδικοί – «Καμπανάκι» για τα κρούσματα κορωνοϊού από φθινόπωρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο τα κρούσματα θα αυξηθούν, κάτι που ωστόσο δεν προβληματίζει τους ειδικούς.

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι παρατηρείται μία επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες, ενώ φάνηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τις εκτιμήσεις για αύξηση των μολύνσεων τον Σεπτέμβριο, καθώς κάτι τέτοιο όπως είπε δεν προβληματίζει τους ειδικούς.

«Η μάσκα παραμένει»

Μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας κοροναϊού ο υπεύθυνος τους Εμβολιαστικού Προγράμματος στη χώρα τόνισε ότι η σύσταση για τη μάσκα παραμένει: «Έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η χώρα μας είναι από τις πιο συντηρητικές στα θέματα δημόσιας υγείας».

«Δεν θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ»

Αναφορικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν προβληματίζουν τους αρμοδίους γιατί δεν απειλούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.«Ο κορονοϊός θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε και αύξηση από Σεπτέμβριο, αλλά δε θεωρούμε ότι θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των εβδομαδιαίων κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι «δε χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια». Και αυτό όπως υποστήριξε είναι γιατί έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού, ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει ανοσία. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε ακόμα και στον «Προσωπικό Γιατρό», καλώντας τον κόσμο να εγγραφεί στη νέα αυτή πρωτοβουλία, λέγοντας ότι «είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Προσωπικός Γιατρός είναι μια επιπλέον παροχή του υπουργείου Υγείας και δεν διαταράσσει τη σχέση ασθενή και ιατρού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ