Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Θάνος Πλεύρης: «Θα παρθούν μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά αν χρειαστεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα, όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σημείωσε, δε, ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον, εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, ο κ. Πλεύρης είπε ότι αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, θα κινούνται σε τρεις πυλώνες. Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, το πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφορά την εστίαση αλλά τη νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν πιθανότατα σχέση με το ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους ή καθήμενους. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στα γήπεδα, ενώ ο τρίτος πυλώνας αφορά την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διευκρίνισε, επίσης, πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία.

Βασικός γνώμονας για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας, τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, όπου, όμως, η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια-εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Σχετικά με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Για αυτόν τον λόγο, απηύθυνε έκκληση στους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές με ευάλωτα άτομα του περιβάλλοντός τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ