Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η μάχη με τους ενόπλους της Χαμάς παίρνει περισσότερο καιρό από όσο ανέμενε το Ισραήλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να δίνει μάχη σήμερα το πρωί με Παλαιστίνιους ενόπλους της Χαμάς που έχουν διεισδύσει στο έδαφος του Ισραήλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού, περισσότερες από 48 ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης του παλαιστινιακού κινήματος.

«Εξακολουθούμε να δίνουμε μάχη, υπάρχουν επτά ή οκτώ σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας όπου έχουμε ακόμη στρατιώτες που μάχονται εναντίον τρομοκρατών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ.

«Παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο αναμέναμε», πρόσθεσε. «Πιστεύαμε ότι χθες θα είχαμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος της σημερινής ημέρας», εξήγησε.

Στη διάρκεια της νύκτας «μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ιπτάμενα μέσα και το πυροβολικό έπληξαν περισσότερους από 500 τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ», διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Τα αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονταν και σήμερα το πρωί. Δημοσιογράφος του AFP είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από τη Γάζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ