Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Δονούσα στην κορυφή των «ανεξερεύνητων θησαυρών» για τους Ιταλούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Μικρές Κυκλάδες στο νέο κατάλογο με τους πολυτιμότερους «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας για τους Ιταλούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με τη δημοφιλή ιστοσελίδα thewom.it https://travel.thewom.it/grecia/le-isole-greche-sconosciute.html.

Ο ιστότοπος προτρέπει τους εκατομμύρια αναγνώστες του να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να εξερευνήσουν την άλλη πλευρά της νησιωτικής Ελλάδας με τις «μεσογειακές οάσεις οι οποίες αφηγούνται ιστορίες πειρατών, θεών και γοργόνων και τις λωρίδες γης όπου οι μύθοι και οι θρύλοι αντηχούν ακόμα». Πρώτη στη λίστα μεταξύ δεκατριών «κρυμμένων διαμαντιών» του Αιγαίου είναι η Δονούσα «ένας τόπος που λειτουργεί με αργούς ρυθμούς και όπου ζει ακόμη ο μύθος της Αριάδνης και του Θησέα. Μοναδικές εμπειρίες χαρίζουν οι σπηλιές στη θάλασσα, τα μονοπάτια, τα στενά σοκάκια και τα χωριά που έχουν παραμείνει άθικτα στο πέρασμα του χρόνου». Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκονται τα Κουφονήσια, δύο υπέροχα νησιά που στέκονται αντικριστά ανάμεσα στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου.

«Στη μετά covid εποχή το διευρυμένο αφήγημά μας για εξερεύνηση των άγνωστων πτυχών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, κερδίζει συνεχώς περισσότερο έδαφος στο εξωτερικό. Το νέο, αυθεντικό και άγνωστο θα αποτελέσει τάση για τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ