Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Η Δίκη των Έξι: μία ιστορία – δύο πλευρές» 2/12 στην Παλαιά Βουλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής, εκεί όπου έναν αιώνα πριν διεξήχθηκε έκτακτο στρατοδικείο που καταδίκασε σε θάνατο και στην εκτέλεση των έξι κατηγορουμένων, θεωρούμενους ως υπεύθυνους της Μικρασιατικής Καταστροφής κι έμεινε στην ιστορία ως «Η Δίκη των έξι» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, η θεατρική παράσταση «Η Δίκη των Έξι: μία ιστορία – δύο πλευρές».

Το έργο της Δήμητρα Μπάσιου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κρίκα περιγράφεται από τους συντελεστές ως συνάντηση της ιστορίας με τη μυθοπλασία φωτίζοντας τα γεγονότα που ακολούθησαν την Καταστροφή. «Τρεις ήρωες, σε μία νέα και αφιλόξενη πατρίδα αποζητούν τη δική τους δικαίωση μετά τα δεινά που υπέστησαν. Δύο πλευρές, δύο διαφορετικές όψεις του δράματος συμβολίζουν τη χωρισμένη στα δύο κοινωνία της εποχής. Θα καταφέρουν να δικαιωθούν; Πού βρίσκεται η αλήθεια και πόσο αντικειμενικά μπορούμε να κρίνουμε; »

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαρία Λάμπρου, Φαίδρα Παπανικολάου, Δήμητρα Μπάσιου, Γιάννης Τσόρβας και η παραγωγή του έργου είναι της ΜΗΡΚΑ ΑΜΚΕ.

Η είσοδος στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής ( Σταδίου 13) είναι ελεύθερη για το κοινό. Η παράσταση διαρκεί 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα.Περισότερες πληροφορίες στην διεύθυνση [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ