Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ηράκλειο Αττικής: Επίθεση στην αντιφασιστική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ – Συνελήφθη 30χρονος ακροδεξιός

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονα επεισόδια έλαβαν χώρα χθες, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στην κεντρική πλατεία στο Ηράκλειο Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα όταν ομάδα 10 – 15 ατόμων με μαύρα ρούχα και κουκούλες επιτέθηκε σε μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που πραγματοποιούσαν εκδήλωση και συζήτηση στο σημείο με αφορμή τον έναν χρόνο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία, δεν επιθυμούσαν να μεταβούν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 30χρονου ακροδεξιού, γνώριμου των Αρχών.

Την ίδια ώρα έχουν ταυτοποιηθεί αρκετά άτομα για την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

Γ. Παπαδημητρίου: “Το Ηράκλειο είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη”

Την επίθεση καταδίκασε μέσα από ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί”, Γ. Παπαδημητρίου αναφέροντας τα εξής: “Όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι του Ηρακλείου Αττικής καταδικάζουμε την επίθεση φασιστικής ομάδας σε σημερινή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, στην πλατεία της πόλης μας. Το δικαίωμα όλων στην πολιτική δράση δεν τίθεται σε καμία περίπτωση υπό την κρίση οργανωμένων ομάδων, που ασκούν βια για να φιμώσουν την αντίθετη άποψη. Το Ηράκλειο είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τη βια και την τρομοκρατία. Η Δημοκρατία δεν πτοείται!”

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: “Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν”

Ακόμη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντέδρασε στην επίθεση επισημαίνοντας συν τοις άλλοις τα εξής: “Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια. Ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος τα υπολείμματα της ναζιστικής συμμορίας και οι επίγονοί της προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι ακόμα εδώ.

Έχουν αυτό το θράσος γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ τους στρώνει το δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Με το ρατσισμό ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον φράκτη του Έβρου και τις «επαναπροωθήσεις» του Λιμενικού, την πολιτική της καταστολής, της φτώχειας και του σεξισμού. Η ΝΔ υπουργοποιεί «μεταφασίστες» όπως ο Πλεύρης κάνοντας ανοίγματα στην ακροδεξιά και ταυτόχρονα μαζί με τα φιλικά της ΜΜΕ νεκρανασταίνει την αντιδραστική θεωρία των «δυο άκρων» δίνοντας συγχωροχάρτι στις φασιστικές συμμορίες.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Εξοργίζουν την πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας που με τους αγώνες μας στείλαμε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα κλιμακώσουμε για ξηλώσουμε την κυβέρνηση της και όλη την πολιτική των αντεργατικών επιθέσεων της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φασίστες, χωρίς εκμετάλλευση και  καταπίεση.”

 

ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αθήνας: Νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Οκτώβρη

Τέλος, το ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αθήνας διοργανώνει εκ νέου διαδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη, αναφέροντας στην πρόσκληση τα εξής: “Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται 1 χρόνος από την δικαστική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ένα χρόνο μετά, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και
πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία οργανώνουν την πάλη τους απέναντι σε μια πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων, που διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή, που παίρνουν αγωνιστικό θάρρος από νικηφόρους αγώνες όπως αυτός των εργαζομένων στο e-food, οι ναζί ξαναβγαίνουν από το καβούκι τους για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Γι’ αυτό οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών, εναντίον αγωνιζόμενων μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως και στο Ν. Ηράκλειο.

Είναι προφανές ότι οι φασίστες αφήνονται εδώ και μέρες να δρουν ελεύθεροι σε σχολεία και γειτονιές, ότι «ξεπλένονται» απροκάλυπτα από εκπροσώπους της κυβέρνησης που έχουν πιάσει στασίδι σε όλα τα κανάλια και αναπαράγουν τη θεωρία των «δύο άκρων», εξισώνοντας τους εγκληματίες φασίστες με αυτούς που προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν. Δεν θα τους περάσει όμως!

Ο λαός και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται! Θα δυναμώσουν τον αγώνα τους για όσα έχουν
ανάγκη! Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 18:30 στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Να βροντοφωνάξουμε έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας! Ο λαός και η νεολαία της περιοχής μας, μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τα σωματεία και τους μαζικούς τους φορείς να τους απομονώσουν παντού! Να μη βρίσκουν τόπο να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ