Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Εργασίες ανάπλασης πλατείας στη Βούλα

Δημοσιεύθηκε

στις


Τις εργασίες που εκτελούνται για την πλήρη ανάπλαση της πλατείας Άλσους επέβλεψε από κοντά ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς. Ο Δήμαρχος, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου έθεσε ως στόχο την υλοποίηση της ανάπλασης της πλατείας που αποτελεί τοπόσημο για το Πανόραμα Βούλας.

Η υλοποίηση της ανάπλασης ξεκίνησε με την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία Πανοράματος όπου ολοκληρώθηκαν οικοδομικές και ασφαλτικές εργασίες, αναβαθμίστηκε ο  αθλητικός τάπητας, έγινε συντήρηση των αθλητικών οργάνων καθώς και υπογειοποίηση των καλωδίων. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η μελέτη για την περίφραξη του γηπέδου προκειμένου να παρέχεται ασφάλεια τόσο στους αθλητές όσο και στους επισκέπτες της πλατείας.

“Η συνολική ανάπλαση της πλατείας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής” σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθονται τα εξής: “Αφού ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της πλατείας και με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και τα υλικά που ταιριάζουν στην περιοχή, ο Δήμος προχώρησε σε διαγωνισμό προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Πριν από περίπου 3 μήνες ξεκίνησε η κατασκευή του έργου”.

Συγκεκριμένα η ανάπλαση της πλατείας που περιλαμβάνει:

·       Καθαίρεση υφιστάμενων τοιχίων και πλακοστρώσεωνστο άνω τμήμα της πλατείας με σκοπό τη λειτουργική διαμόρφωση της πλατείας και την ενοποίηση των χώρων πρασίνου με την πλατεία.

·       Δημιουργία αμφιθεατρικού καθιστικού, ως σημείο συνάθροισης των κατοίκων και των επισκεπτών της πλατείας

·       Νέα διαμόρφωση που θα επιτρέπει την πρόσβαση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

·       Νέες πλακοστρώσεις, ώστε να υπάρχει ενιαία εικόνα των δαπέδων της πλατείας.

·       Διαμόρφωση διαδρομής περιπάτου και ποδηλάτουμέσα στην πλατεία

·       Εγκατάσταση νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων για την ενίσχυση του φωτισμού στο εσωτερικό της πλατείας

·       Επέκταση της κερκίδας του γηπέδου μπάσκετ

·       Επέκταση και πλήρης ανακατασκευή της παιδικής χαράςπου θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέων οργάνων και δαπέδων ασφαλείας.

·       Φυτεύσεις μεσογειακών φυτώνμετά την ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής της πλατείας.

Όπως σημειώνει ο κ. Πανάς «στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναβαθμιστεί συνολικά τόσο σε αισθητικά αλλά και σε επίπεδο ασφαλείας η μοναδική αυτή πλατεία της Βούλας προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής κάθε ηλικίας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ