Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιχειρηματίας στη Σκιάθο ήθελε να βάλει ξαπλώστρες και ομπρέλες σε αρχαιολογικό χώρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας επιχειρηματίας στη Σκιάθο ήθελε να εγκαταστήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες σε παραλία του νησιού, η οποία έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος.

«Καμπάνα» περίμενε έναν 60χρονο ιδιοκτήτη παραλιακού καταστήματος στη Σκιάθο, που μίσθωσε διπλανό οικόπεδο για να επεκτείνει ομπρελοξαπλώστρες, ενώ φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις αρχαιολόγων να μην προχωρήσει σε καμία εργασία γιατί ήταν αρχαιολογικός χώρος.

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου κρίθηκε ένοχος για παράνομη παρέμβαση σε αρχαιολογικό χώρο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή.

Ο 60χρονος διατηρεί κατάστημα δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο και για να επεκτείνει τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες νοίκιασε γειτονικό οικόπεδο, που όμως έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος, που όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο δεν γνώριζε.

Επί πλέον για να λειτουργήσει τον χώρο, φέρεται να μην είχε λάβει άδεια από αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμος Σκιάθου, Υγειονομικό, Πυροσβεστική, Αρχαιολογία, Κτηματική Υπηρεσία) και είχε κλείσει τον χώρο με αλυσίδα, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Βρήκε αρχαίο πηγάδι!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 60χρονος είχε τοποθετήσει στο οικόπεδο ξύλινες παλέτες για τη δημιουργία διαδρόμων, έσκαβε για να τοποθετήσει σταθερές ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ σκάβοντας εντόπισε ένα αρχαίο πηγάδι, που προσπάθησε να το καλύψει.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι καθάρισε και ευπρέπισε τον χώρο, θεωρούσε ότι τον αξιοποιεί και δεν γνώριζε ότι ήταν αρχαιολογικός χώρος.

Με τη σύλληψή του στις 7 Ιουλίου, μετά από μήνυση αρχαιολόγων και με εντολή εισαγγελέα, η Αστυνομία κατάσχεσε όλον τον εξοπλισμό που είχε τοποθετήσει ο κατηγορούμενος στον αρχαιολογικό χώρο.

Τελικά το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 60χρονο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ