Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιπλέον άδεια στις γυναίκες υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να υπάρχει μία επιπλέον μέρα άδειας για τις γυναίκες υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα έχει ισχύ από την πρώτη του νέου έτους, θα αναφέρει:

«Στο άρθρο 50 του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007) και στο άρθρο 57 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, προστίθεται παράγραφος 9 ως εξής:

α) «Στις υπαλλήλους χορηγείται κατόπιν βεβαίωσης του θεράποντος ιατρού μία (1) ημέρα άδεια το έτος με αποδοχές προκειμένου να υποβληθούν σε ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο».

β) Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της ρύθμισης του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2020».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Women Act»  που δραστηριοποιείται στην προώθηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας και ευθύνης. Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κυρία Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα και οι κυρίες Μαίη Ζαννή, Μαρία Γιαννιού, Έλενα Τσαγκαράκη και Ρούλα Τσίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ