Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών: Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα στο allazosyskevi για τα voucher – Έρχονται αλλαγές στις ημερομηνίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδς αναμένεται να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Μετά θα ακολουθήσει η αποστολή SMS στους τελικού δικαιούχους για τα voucher.

Τις αμέσως επόμενες μέρες και πιθανά μέχρι το τέλος της εβδομάδς αναμένεται να εκδοθούν τα τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Μετά την έκδοση του θα ακολουθήσει η αποστολή SMS στους τελικού δικαιούχους για τη διαδικασία λήψης του σχετικού voucher για την επιδότηση.

Ηδη άλωωστε αναρτήθηκαν πριν λίγες ημέρες τα μητρώα προμηθευτών, τεχνικών και συσκευών και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση των οριστικών δικαιούχων που θα λάβουν τα voucher για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών με τη διαδικασία των ενστάσεων να έχει ολοκληρωθεί και να απομένει η εξέταση και η ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Πού θα δείτε τα οριστικά αποτελέσματα

Όπως έγινε και με τα προσωρινά αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να μπείτε στο allazosyskevi.gov.gr να επιλέξετε το «Εξέλιξη» και να πατήσετε την επιλογή «Αποτελέσματα αξιολόγησης».

Έρχονται αλλαγές στις προθεσμίες για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Το ΦΕΚ όριζε τις παρακάτω ημερομηνίες ως προθεσμίες για να ολοκληρωθούν οι αγορές και οι αντικαταστάσεις, ωστόσο, επειδή ήδη έχει καθυστερήσει η διαδικασία, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι «το πρόγραμμα θα είναι διαρκείας». Προανήγγειλε, μάλιστα, σημαντικές αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μεγάλος ο όγκος των συσκευών, θα πάρει λίγο χρόνο για να εγκατασταθούν. Θα επεκτείνουμε τη χρονική διάρκεια του προγράμματος τους φθινοπωρινούς και εάν χρειαστεί και χειμωνιάτικους μήνες για να γίνει η εγκατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, το πρόγραμμα της επιδότησης είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να αλλάξουν έως τρεις συσκευές ανάμεσα στις εξής κατηγορίες:

Καταψύκτης
Κλιματιστικό
Ψυγείο

Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών

Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ