Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επεισόδια και ξύλο έξω από το δικαστήριο για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δημοσιεύθηκε

στις

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις καθώς οι 12 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου.

Φίλαθλοι του Άρη που συγκεντρώθηκαν στην 26η Οκτωβρίου, η οποία παραμένει κλειστή, και αποδοκίμαζαν του 12 κατηγορούμενους οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα υπόγεια κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η δίκη άρχισε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την εξαίρεση ορισμένων ενόρκων, κατόπιν αιτήματός τους.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, έθεσε ζήτημα μέτρων ασφαλείας, και επανέλαβε το αίτημα διεξαγωγής της δίκης στην Αθήνα, για την ασφάλεια των μαρτύρων.

Παράλληλα, ο συνήγορος του 12ου κατηγορουμένου αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο μακέτα από το σημείο της άγριας επίθεσης σε βάρος του Άλκη Καμπανού και των φίλων του στη Χαριλάου, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δείχνει τη χωροταξία του σημείου που αποδεικνύει ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία συμμετοχή.

Όπως είπε ο ίδιος ο πελάτης του ήταν ο οδηγός ενός εκ των τριών αυτοκινήτων, από το οποίο αποβιβάστηκαν κάποια άτομα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε 100 μέτρα πιο μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, χωρίς να κατέβει καθόλου από το αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού διακόπηκε στις 18 Ιανουαρίου, μετά από σχετικά αιτήματα πέντε εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν υποχρεώσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

– Όλοι για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,

– Ένας από τους κατηγορουμένους για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,

– Όλοι για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ