Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επαναλειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΕΠ στη Νέα Πεντέλη και στην Πεντέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης ακολουθώντας τις σχετικές ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την επαναλειτουργία δομών μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών, λόγω του Covid-19, ανακοινώνει σήμερα την επαναλειτουργία των ΚΕΠ και των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, με οδηγίες και συστάσεις για την ασφάλεια όλων.

Ειδικότερα από την 1η Ιουνίου 2020:

Α. Επαναλειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πεντέλης, ακολουθώντας αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τα εξής:

  • Το ωράριο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πεντέλης διαμορφώνεται σε 07:30-13:00 με δυνατότητα αποχώρησης 13.00-13.30.
  • Όλοι οι χώροι διδασκαλίας και υποδοχής είναι απολύτως έτοιμοι και σχολαστικά καθαροί για να φιλοξενήσουν βρέφη και νήπια με απόλυτη ασφάλεια και με τις αρτιότερες συνθήκες υγιεινής που θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, τους δύο επόμενους μήνες.
  • Το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες από τους παιδιάτρους των παιδικών σταθμών σχετικά με την χρήση των μέσων προστασίας για την καλύτερη προφύλαξη και ασφάλεια των παιδιών και για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε και ειδικά θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως θερμομέτρηση των παιδιών.
  • Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας, θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα, για την περαιτέρω διαμόρφωση και προσαρμογή των Βρεφονηπιακών Σταθμών στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν.

Β. Με την επαναλειτουργία των ΚΕΠ στη Νέα Πεντέλη και στην Πεντέλη, θα λειτουργούν όλα τα ΚΕΠ της πόλης, με ωράριο από 08:00 έως 15.30 λαμβάνοντας υπόψη τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης.

Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής προ-συνεννόησης (Ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και Ραντεβού:

  • ΚΕΠ Μελισσίων 2132007000
  • ΚΕΠ Νέας Πεντέλης 2132048150
  • ΚΕΠ Πεντέλης 2132048090
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ