Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Επανέναρξη ποδοσφαίρου: Απόφαση για πλέι-οφ με 80 άτομα κατ’ ανώτατο όριο στα γήπεδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 80 άτομα κατ’ ανώτατο όριο στα γήπεδα λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό επιστρέφει στη δράση το ελληνικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο (6-7/6). Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των πλέι-οφ.

Η Σούπερ Λίγκα ήθελε να επιτρέπονται μέχρι 300 άτομα συνολικά σε ένα γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων των πλέι-οφ, πρόταση η οποία δεν πέρασε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που αποφάσισε πως ο ανώτατος αριθμός θα είναι τα 80 άτομα.

Τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη αγωνιστική, όπως αποφάσισαν τα αρμόδια υπουργεία και οι υγειονομικές Αρχές.

Αναλυτικά η απόφαση:

-Από το προσεχές Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων.

-Δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον οι ΚΑΔ9311 (Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων), 9312 (Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων),93131003 (Υπηρεσίες καθηγητή φυσικής αγωγής ή γυμναστή), 9319 (Άλλες αθλητικές δραστηριότητες) και 56292002 (Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων) στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33464/30.5.2020 (Β’ 2086) κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών για «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 έως και 7.6.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

-Η εξειδίκευση των μέτρων, ανά άθλημα, γίνεται σε συνεργασία με τις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους από τη σοβαρή απειλή της λοίμωξης COVID-19. Η ιατρική ομάδα της κάθε ομοσπονδίας θα πρέπει να ενημερώνεται για τα νέα δεδομένα και να αναφέρει άμεσα στον ΕΟΔΥ και στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα COVID-19 σε αθλητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας.

-Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση

Γήπεδα ποδοσφαίρου

Γήπεδο για 11 Χ 11 80 άτομα κατ’ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο για 7 Χ 7 40 άτομα κατ’ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο για 5 Χ 5 25 άτομα κατ’ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική (6-7/6)

Σάββατο, 6 Ιουνίου

ΓΗΠΕΔΟ        ΏΡΑ     ΑΓΩΝΑΣ

Κλ. Βικελίδης  21:30  Άρης-ΟΦΗ

Κυριακή, 7 Ιουνίου

ΓΗΠΕΔΟ  ΏΡΑ  ΑΓΩΝΑΣ

Τούμπα  19:30   ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΟΑΚΑ    21:30   ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Η Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός    66

2. ΠΑΟΚ          52*

3. ΑΕΚ           51

4. Παναθηναϊκός  44

5. ΟΦΗ           34

6. Άρης          34

* Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση επτά βαθμών εξαιτίας της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ