Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επίθεση με μπογιές και αβγά στο κτίριο της ΚΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων, έκανε επίθεση μπροστά από τα γραφεία της ΚΕΔΕ στην οδό Γ. Γενναδίου στην Αθήνα. Μετά από ρίψη αβγών στην πρόσοψη του κτιρίου, στη συνέχεια έγραψαν με κόκκινη μπογιά «δολοφόνοι άλλος ένας νεκρός εργάτης».
Εργαζόμενος της ΚΕΔΕ απέδωσε την επίθεση με μπογιές και αβγά στο κτίριο της ΚΕΔΕ στην ΠΟΕ – ΟΤΑ όπου η Ομοσπονδία κάνοντας λόγο για «αποδιοπομπαίους τράγους» και «προβοκάτσιες» διέψευσε.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στην ασφάλεια του κτιρίου που μίλησε στα μέσα, την επίθεση την αποδίδει στην ΠΟΕ – ΟΤΑ καθώς όπως καταγγέλλει αναγράφονταν τα αρχικά της ομοσπονδίας στο πανό που κρατούσαν.

Ανακοινώσεις δόθηκαν από την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για το συμβάν όπου είναι οι εξής:

Επίθεση με μπογιές και αβγά στο κτίριο της ΚΕΔΕ
Σε ανακοίνωσή της η Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α επισημαίνει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην επίθεση στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ενώ καταδικάζει το περιστατικό.

Σημειώνεται επίσης, πώς «η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει το θάρρος και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων και δράσεων της, οι οποίες πάντοτε σχετίζονται με την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων και δεν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Άλλοι είναι αυτοί που επιζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και στήνουν προβοκάτσιες».
Ανακοίνωση ΚΕΔΕ με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της
Η ΚΕΔΕ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε σήμερα στα γραφεία της και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές ακραίων στοιχείων σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στους Δήμους.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ η οποία, αφού καταδικάζει το περιστατικό, επισημαίνει ότι πρόκειται για προβοκάτσια.
Η ΚΕΔΕ διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ύποπτες και προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής
Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) ανακοινώνει πώς ουδεμία ανάμειξη και
συμμετοχή έχει στην επίθεση που έγινε πριν από λίγο στα γραφεία της Κεντρικής
Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Καταδικάζει μάλιστα το περιστατικό.
Σημειώνεται επίσης, πώς η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει το θάρρος και αναλαμβάνει
την ευθύνη των πράξεων και δράσεων της, οι οποίες πάντοτε σχετίζονται με την
προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων και δεν
εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες… Άλλοι είναι αυτοί που επιζητούν
αποδιοπομπαίους τράγους και στήνουν προβοκάτσιες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ