Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΕΝΦΙΑ 2023: Έρχεται η πρώτη δόση – Μέχρι πότε οι διορθώσεις στο Ε9

Δημοσιεύθηκε

στις

Προθεσμία ώς τις 30 Ιουνίου για να κάνουν διορθώσεις υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση Ε9 έχουν όσοι εντοπίσουν λάθη στη δήλωση των ακινήτων τους για να υπολογίσουν

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πληρωμή της πρώτης από τις δέκα δόσεις του ΕΝΦΙΑ, καθώς τέλη του μήνα λήγει η σχετική προθεσμία για 7,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Παράλληλα, προθεσμία ώς τις 30 Ιουνίου για να κάνουν διορθώσεις υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση Ε9 έχουν όσοι εντοπίσουν λάθη ή παραλείψεις στη δήλωση των ακινήτων τους, που αποτελεί τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Για να υποβάλλετε τροποποιητική, επιλέγετε το έτος που θέλετε να υποβάλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδoς, επιλέξτε δημιουργία δηλώσεως Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας καταστάσεως.

Εισαγάγετε/μεταβάλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

Εάν εισαγάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

Εάν μεταβάλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.
Κατά την οριστική υποβολή δηλώσεως Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ