Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενδοοικογενειακή βία: Καταγγελίες για 26 περιστατικά το Σάββατο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκάρουν τα νούμερα που αφορούν τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το Σάββατο (06/04/2024) έγιναν 26 αναφορές.

Συγκεκριμένα 26 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία έγιναν στις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας το Σάββατο (06/04/2024), νούμερο τεράστιο που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής την 1η Απριλίου 2024 στους Αγίους Αναργύρους έξω από το αστυνομικό τμήμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να καλεί σε τηλεδιάσκεψη περίπου 3.000 αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία.

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε οδηγίες για το νέο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Για κάθε καταγγελία πλέον αξιοποιείται ο ειδικός οδηγός διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχει από το 2021, ο οποίος κωδικοποιήθηκε σε απλή μορφή και εμπλουτίστηκε με προσαρμογές στις νέες νομοθετικές αλλαγές για την ενδοοικογενειακή βία.

Οι τέσσερις βασικές προσθήκες που αποφασίσθηκαν σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας είναι:

-Για κάθε θύμα εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του.
-Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ενημερώνει τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας.
-Κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη.
-Κάθε εβδομάδα θα στέλνεται απολογισμός για τις καταγγελίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ