Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στο διάλειμμα στα σχολεία – Ποιες περιοχές αφορά

Δημοσιεύθηκε

στις

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, η οποία επικαλείται πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές εκτός από το μάθημα θα φοράνε μάσκες και στο διάλειμμα. Αναμένεται η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου σε όσες περιοχές βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4 (αυξημένης επιτήρησης) και δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Στο επίπεδο 3 είναι: Νομός Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, ενώ από την Παρασκευή σε αυτές προστίθενται οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας.

Στο επίπεδο 4 είναι ο Νομός Κοζάνης και σήμερα, Παρασκευή αναβαθμίζεται και ο Νομός Καστοριάς.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς εντάσσονται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό). Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020 (Β’ 3780) και 120126/ΓΔ4/30.9.2020 (Β’ 3882) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ