Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκτοξεύθηκαν αντιαρματικοί πύραυλοι από τον Λίβανο: «Εάν η Χεζμπολάχ κάνει ένα λάθος, θα απαντήσουμε», απαντά το Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τέσσερα άτομα που, όπως είπε, προσπαθούσαν να μπουν στο βόρειο τμήμα της χώρας μέσω του Λιβάνου το πρωί της Τρίτης ενώ αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην πόλη Μετούλα.

Στρατιώτες που παρακολουθούσαν κάμερες παρακολούθησης παρατήρησαν μια ομάδα να πλησιάζει τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου και να τοποθετεί εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο φράγμα, κοντά στην κοινότητα Χανίτα στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, (IDF).

Οι IDF δημοσίευσαν πλάνα που δείχνουν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκοτώνοντας τέσσερα άτομα. Η σχέση μεταξύ των οποίων  δεν ήταν σαφής.

Ώρες αργότερα, οι IDF δήλωσαν ότι αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στη Μετούλα, μία από τις 28 κοινότητες που εκκενώθηκαν, εχθές, από το βόρειο Ισραήλ.

Το περιστατικό ήταν το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από ολοένα και συχνότερες αψιμαχίες στα βόρεια σύνορα με την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, καθώς και με πράκτορες της Χαμάς.

«Εάν η Χεζμπολάχ κάνει ένα λάθος, θα απαντήσουμε με μεγάλη δύναμη. Ο Λίβανος θα πρέπει να αναρωτηθεί αν θέλει να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο για τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF αντιπτέραρχος, Ντάνιελ Χάγκαρι, μετά την ύποπτη απόπειρα εισόδου στα σύνορα.

Υπήρξαν κλιμακούμενες προειδοποιήσεις από το Ιράν σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης του πολέμου, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει χερσαία επίθεση με διακηρυγμένο στόχο την ανατροπή της κυριαρχίας της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να παραμείνουν στο περιθώριο, με την Ουάσινγκτον να στέλνει δύο ομάδες αεροπλανοφόρων στην περιοχή, σηματοδοτώντας ότι θα μπορούσε να παρέμβει για να υπερασπιστεί το Ισραήλ.

Ο στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM), προσγειώθηκε στο Ισραήλ, σήμερα Τρίτη,  για να συναντηθεί με τον αρχηγό του επιτελείου των IDF αντιστράτηγο Χέρζι Χάλεβι, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και άλλους αξιωματούχους, όπως ανακοίνωσαν οι IDF.

Το καθεστώς της Γάζας μετά τον πόλεμο θα είναι «παγκόσμιο ζήτημα»

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς της Λωρίδας της Γάζας μετά τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα θα είναι «παγκόσμιο ζήτημα» για συζήτηση από Ισραηλινούς πολιτικούς και με άλλες χώρες.

«Έχουμε όλα τα πιθανά σενάρια κατάληξης», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ισραήλ σχεδιάζει να παραμείνει και να κυβερνήσει τη Γάζα μετά τη χερσαία εισβολή του.

«Το υπουργικό συμβούλιο συζητά επίσης πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό … αυτό είναι επίσης παγκόσμιο ζήτημα, πώς θα είναι η κατάσταση στην περιοχή αυτή», δήλωσε.

Το Ισραήλ σχεδιάζει χερσαία επίθεση στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα ως απάντηση στην αιματηρή επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης σε πόλεις και κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ στον αποκλεισμένο, πολιορκημένο θύλακα μετά το χτύπημα της Χαμάς και συγκεντρώνουν χερσαία στρατεύματα για την επίθεση.

Ο Χάγκαρι δήλωσε ότι ο στρατός «παρουσίασε επιχειρησιακό σχέδιο» στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αλλά δεν προχώρησε σε άλλες λεπτομέρειες.

«Η Γάζα συνορεύει με άλλες χώρες … Άρα όταν λέμε πράγματα για το τελικό καθεστώς, θα συνδυάζουν αυτά που επιτάσσονται σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο», δήλωσε ο Χάγκαρι.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ