Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκλογές 2023: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Την απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων για τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε αυτήν αναφέρεται πως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας».

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα

Tα τελευταία μαθήματα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου.
Στα γυμνάσια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 30 Μαΐου και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο διάστημα 1 – 15 Ιουνίου.

Στα ΓΕΛ, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 18 Μαΐου και για τις τρεις τάξεις.
Στη συνέχεια, οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, από 23 έως 30 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ