Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δ. Κεχαγιά: “Αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση θα διακόψουμε κάθε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά σε απάντηση επιστολής προς την Εθνική Τράπεζα κατέστησε σαφή την  πρόθεσή της να διακόψει τη συνεργασία του Δήμου με την Τράπεζα, κλείνοντας το λογαριασμό που διατηρεί σε αυτή αν δεν παραμείνει στην πόλη το Υποκατάστημα.

Συγκεκριμένα το κείμενο της επιστολής της Δημάρχου έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

 

ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος.

Σχετ.: α) Η από 17-10-2022 επιστολή της Δημάρχου Πεντέλης.

β)Η αρ. πρ. 10000910_22/1-11-2022.

Σε απάντηση της με αρ. πρ. 10000910_22/1-11-2022 επιστολής σας, έχουμε να

επισημάνουμε τα κατωτέρω:

1) Η επιστολή σας δείχνει ότι δεν έχετε αντιληφθεί το πρόβλημα που προκαλείται στην περιοχή και κυρίως στους συναλλασσόμενους με την Τράπεζά σας.

2) Επίσης δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα Μελίσσια και τα Βριλήσσια, είναι μεν κοντά, όμως αποτελούν δύο ξεχωριστά εμπορικά κέντρα χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους.

3) Επιπλέον δεν αντιλαμβάνεσθε ότι αφήνετε ένα ολόκληρο Δήμο, το Δήμο Πεντέλης με 35.500 κατοίκους με βάση την τελευταία απογραφή, χωρίς κατάστημα Εθνικής Τράπεζας. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει άλλος Δήμος στη χώρα που οι πολίτες του και οι συναλλασσόμενοι με την Εθνική Τράπεζα έχουν αυτή την αντιμετώπιση.

4) Είναι εντελώς παραπλανητικό και τουλάχιστον άστοχο το επιχείρημά σας ότι 9 στις 10 συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά. Εμείς μιλάμε για το 100% των συναλλαγών που γίνονται με φυσική παρουσία στο κατάστημά σας, που όπως πολύ καλά γνωρίζεται γίνονται καθημερινά. Δεν μπορεί να μην έχετε αντιληφθεί ότι υπάρχουν μέρες με ουρές συναλλασσόμενων ακόμα και έξω από το κατάστημά σας. Αν ερχόσασταν προχθές Δευτέρα 31/10, θα το διαπιστώνατε και οι ίδιοι.

5) Σας γνωρίζουμε επίσης ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, ο Εμπορικός κόσμος της πόλης και το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας που συναλλάσσονται με την Τράπεζά σας, θεωρεί αδικαιολόγητη και άστοχη την απόφασή σας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος

6) Ο Δήμος μας είναι ένας από τους συναλλασσόμενους με την Τράπεζά σας. Σε περίπτωση που δεν ανακαλέσετε το κλείσιμο του καταστήματός σας, θα κλείσει το λογαριασμό του σε εσάς, προχωρώντας και σε σχετική δημόσια αιτιολόγηση. Δεν θα μας εξυπηρετεί πλέον η τράπεζά σας και θα κινηθούμε ανάλογα με το συμφέρον μας μεταφέροντας τα διαθέσιμά μας σε άλλη Τράπεζα που θα μας εξυπηρετεί καλύτερα. Θεωρούμε μάλιστα ότι οι περισσότεροι συναλλασσόμενοι με την Εθνική Τράπεζα θα πράξουν το ίδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση απόφασης για το κλείσιμο του καταστήματος και την παραμονή του υποκαταστήματος στο Δήμο μας σύμφωνα με τη έως τώρα λειτουργία του.

ΖΗΤΑΜΕ επειγόντως συνάντηση με την Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να εκθέσουμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους αιτούμεθα την ανάκληση της αδικαιολόγητης και λανθασμένης απόφασής σας. Σε αυτή θα παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου μας και των Δημοτικών παρατάξεων του με επικεφαλής τη Δήμαρχο, του εμπορικού κόσμου, αλλά και της συντονιστικής επιτροπής Πολιτών που έχει δημιουργηθεί για το θέμα αυτό.

 

Η επιστολή της Εθνικής Τράπεζας

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε,

 

Σε απάντηση της εν θέματι επιστολής σας και στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Τομέα μας για διαχείριση θεμάτων πελατών, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 

Επί του προκειμένου θέματος, αντιλαμβανόμεθα τις ανησυχίες σας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Τράπεζά μας εφαρμόζει εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του Δικτύου των Καταστημάτων της, λαμβανομένων υπ’ όψιν των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στον τραπεζικό χώρο.

 

Ειδικότερα, η απόφαση για την επικείμενη συγχώνευση του καταστήματος Μελισσίων (714) στο Κατάστημα Βριλησσίων (051), εντάσσεται στο πρόγραμμα εξορθολογισμού και αναδιάταξης των δυνάμεων της Εθνικής Τράπεζας, βάσει των ευρημάτων σχετικών μελετών των αρμοδίων προς τούτο, Υπηρεσιών μας.

 

Περαιτέρω, κρίνεται σκόπιμο να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο του μετασχηματισμού που διενεργείται ήδη στην Τράπεζά μας, προωθείται η χρήση των ψηφιακών καναλιών, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν το μέσο συναλλαγών που τους εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα (internet banking, phone banking, mobile banking κ.λπ.) ώστε να πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών, οι οποίες σημειωτέον εμπλουτίζονται διαρκώς με στόχο την εξυπηρέτηση του πελάτη, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψή του σε Κατάστημα ή ATM του Δικτύου μας από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο (smartphone, tablet, laptop, ηλεκτρονικό υπολογιστή) ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας (210 4848484), καθημερινά, σε εικοσιτετράωρη βάση, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους συναλλασσόμενους όσο και για την Ελληνική Οικονομία.

 

Η επιλογή μας αυτή, επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία, βάσει των οποίων, ήδη σήμερα, 9 στις 10 συναλλαγές πραγματοποιούνται από την πελατεία μας μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης στα ταμεία των Καταστημάτων της Τράπεζας.

 

Παράλληλα, διευρύνονται διαρκώς οι δυνατότητες απομακρυσμένης εξυπηρέτησης των ιδιωτών, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ασφάλεια των συναλλασσομένων και να τηρούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα έχει αναπτύξει νέες δυνατότητες επικοινωνίας της πελατείας με το Δίκτυο Καταστημάτων της, εισάγοντας σύστημα προγραμματισμού ραντεβού (μέσω video κλήσης, τηλεφωνικής επικοινωνίας ή επίσκεψης στο Κατάστημα).

 

Επιπλέον, αναβαθμίζονται και εμπλουτίζονται διαρκώς τα ηλεκτρονικά προϊόντα και οι υπηρεσίες προς τις Επιχειρήσεις, ώστε να παρέχονται σύγχρονες λύσεις, προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα και με προοπτική στις ανάγκες του μέλλοντος.

 

Περαιτέρω, η Διοίκηση της Τράπεζάς μας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αναφερόμενα στην επιστολή σας, μερίμνησε προκειμένου να ενημερωθείτε διεξοδικά από τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δικτύου Α’ κο Δημήτριο Ζαπάντη και τον Περιφερειακό Διευθυντή κο Γρηγόριο Αθανασόπουλο, κατά τη δια ζώσης επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε στις 18.10.2022, μεταξύ άλλων, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση της πελατείας μας στην περιοχή σας.

 

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των αναγκών της πελατείας μας με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ