Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΔΥΠΑ: Επίδομα 1000 ευρώ σε ανέργους, πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε

στις

Πληρώνεται σε χιλιάδες άνεργους το έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ.

Τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του επιδόματος κατάρτισης ύψους ως 1.000 ευρώ από την ΔΥΠΑ όπως είπε ο διοικητ΄ής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης στο ραδιόφωνο του Alpha.

Πρόκειται για χιλιάδες ανέργους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων  αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews η ΔΥΠΑ βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και ο έλεγχος πριν την πληρωμή είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Η πληρωμή αφορά όσους έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση και ορίζεται ότι έχει διάρκεια  από 50 έως 200 ώρες όπου ο ωφελούμενος θα λάβει 5 ευρώ την ώρα.

Δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, για κατάρτιση μέσω των Κ.Ε.ΔI.ΒI.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., είχαν οι άνεργοι οι οποίοι πληρούσαν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

1. Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της  Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

2. Εχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

3. Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου).

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο γυμνασίου ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ