Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δυναμικό ξεκίνημα των Λειψών για τη νέα σεζόν – Βράβευση για τις «πράσινες» πρωτοβουλίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική σεζόν για τους Λειψούς, καθώς για τον μήνα Απρίλιο διαπιστώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σύγκριση με πέρυσι. «Οι Λειψοί κερδίζουν σταδιακά το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Οι ταξιδιωτικές ροές ήταν ενισχυμένες τον Απρίλιο με έμφαση στην περίοδο του Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η αυξημένη δημοφιλία του προορισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις “πράσινες” πρωτοβουλίες μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος. Σημαντική είναι η ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού στο βιώσιμο κάλεσμα του Δήμου και του προορισμού που λένε «όχι» σε οργανωμένες ξαπλώστρες στις παραλίες. Διεθνή ΜΜΕ, όπως το Ιταλικό Vanity Fair, η Βρετανική εφημερίδα Metro και το διεθνές δίκτυο Euronews, κατέταξαν τους Λειψούς ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας και του πλανήτη.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Δήμος Λειψών τιμήθηκε με βραβείο στα επετειακά Tourism Awards στην κατηγορία Destination Branding για τις ενέργειες σχετικά με την πρωτότυπη τοποθέτηση τουριστικού «προιόντος» και το «πράσινο» κάλεσμα χωρίς οργανωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπουράκης. «Κάνουμε πράξη την οικολογική φιλοσοφία ζωής που διέπει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τον Δήμο, υλοποιώντας διαρκώς νέα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο κ. Μάγγος.

Πρόσφατα μάλιστα δρομολογήθηκε μια νέα δράση κατά την οποία η Μονάδα Αφαλάτωσης των Λειψών, που παρέχει υδατική αυτονομία στο 100%, θα γίνει λειτουργικά “πράσινη” και οικονομικά βιωσιμότερη με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό «ανοίγει ο δρόμος» για την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του περιβάλλοντος και τη μείωση της τιμής πώλησης του νερού προς τους κατοίκους των Λειψών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ