Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ η αστυνομία λαμβάνει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της εκδήλωσης του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, η οποία συνήθως συνοδεύεται από εκτεταμένα επεισόδια από κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές που εφορμούν από την περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εστιάσει την προσοχή της στην περιοχή των Εξαρχείων και τους παρακείμενους δρόμους, την οποία χρησιμοποιούν ως “ορμητήριο” οι κουκουλοφόροι, καθώς μετά το τέλος της μεγάλης πορείας πραγματοποιούν από εκεί καταδρομικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Drones και ελικόπτερο θα “σκανάρουν” την περιοχή 

Τα δύο drones και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα χρησιμοποιηθούν ως μέσα εντοπισμού αντιεξουσιαστών που δρουν πάνω σε ταράτσες σπιτιών πετώντας αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ παράλληλα κρύβουν «πολεμοφόδια» που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι κατά των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η αστυνομία και να αντιδράσει ανάλογα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα Πανεπιστήμια

Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. οι χώροι αυτοί αποτελούσαν το ορμητήριο για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων. Με την κατάργηση του ασύλου, η διαφορά φέτος θα είναι ότι η αστυνομία θα μπορεί να επιχειρήσει και μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Τέλος, για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» (πρώην ομάδα “ΔΕΛΤΑ”), δηλαδή πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ